Poznejte mě

O mně

Vaření je moje vášeň. I když doma zrovna není co uvařit, staročeská kuchyně mi vždy nabídne inspiraci. Objevte se mnou kouzlo tradičních receptů a jednoduchého vaření z dostupných surovin.

Jak to začalo

Když jsem začínala vařit před sedmi lety, neměla jsem téměř žádné zkušenosti s vařením a pečením. Proto jsem se pustila do vaření jen jednoduchých receptů, jako byly pečené karbanátky, čevapčiči, rajská omáčka se sekanou, smažené řízky, květák na řízek, bramborový guláš, lečo, kuře na zelenině a na paprice, bramborák. Z pečených moučníků jsem dokázala upéci jen bublaninu, beránka a jednoduchý dort, skládající se s piškotového těsta, proříznutý s vrstvou marmelády, celý dort byl politý čokoládou, ozdobený lentilkami a vlašskými ořechy.

Bramborák
Droždí - kvásek

Velký průlom

Velmi zbožňuji buchty a koláče. Bohužel mé dosavadní snahy upéci alespoň ovocný koláč, dopadaly katastroficky (těsto nedopečené nebo sražené), ať už jsem pekla s kypřícím práškem nebo s droždím.

Obrovským průlom nastal před třemi lety, kdy jsem začala studovat staročeské recepty na různé koláče a perníky. Nedělala jsem doslova nic jiného než jen pekla nebo četla recepty. Vždy jsem se snažila si každý recept co nejvíce nastudovat. Tehdy jsem objevila kouzlo, jak zacházet s droždím, kypřícím práškem nebo jedlou sodou.

Mise

Má vize

Říká se že, studium a učení není nikdy ukončeno. Člověk se neustále učí něčemu novému. Totéž platí i ve vaření a pečení. I já se stále učím a nalézám nové a neznámé recepty, které ještě neznám a chtěla bych je vyzkoušet (např. rolády a dorty).

Velké projekty

Nejlepší jsou různé koláče, koblihy, buchty, je jich nepřeberné množství a existují k nim různé regionální varianty. Jsou ale náročné na čas a přípravu, ale ten výsledek, když se zakousnete do hotového výrobku, ten pocit je naprosto famózní, nezapomenutelný. U neznámého receptu, vždy začínám s polovičním množstvím. Kdežto u osvědčených receptů je dobré péci z velkých dávek, aby výroba stála za to a hlavně dlouho jídlo vydrželo. Mám doma totiž tři lupiče, kteří baští ostošest.

Masopustní koblihy
Uzená polévka

Součastnost

Poslední dobou mi přišlo škoda, že kromě mých blízkých nikdo nevidí, jakých úžasných úspěchů jsem dosáhla ve vaření a pečení. Rozhodla jsem se na Instagramu zveřejnit fotografie všech jídel, která vařím a peču. Zde na webových stránkách bych ráda v nejbližší době začala psát i svůj blog s recepty, co vařím a peču ve svém každodenním životě i s různými radami a tipy, jak si poradit když Vám doma dojdou nějaké suroviny nebo když nestihnete nakoupit. Kdežto na Facebooku a Youtube kanálu mám svou ostatní tvorbu, čemu se věnuji, když nemusím být v kuchyni.

Kódování a Grafika

Na střední škole jsem vystudovala obor užitá malba. Nedávno jsem si doplnila vzdělání díky rekvalifikacím jako kodér webových stránek a pracovník grafického studia. Jako kodérka mám znalosti v jazyce HTML5, znám kaskádové styly CSS3. Vím jak na tvorbu šablon a jejich napojení na redakční systém WordPress. Dokáži vytvářet responzivní webové stránky. V grafice, jsem se naučila pracovat s programy Adobe Photoshop, Adobe InDesign a Figma.


Prohlédněte si mé portfolio grafických prací nebo si stáhněte můj životopis. Chcete-li se dozvědět více o mých dovednostech v oblasti kódování a grafiky, navštivte prosím můj profesionální profil.