Recepty z různých koutů naší vlasti
Mezi nejznámější klasiky, patří frankfurtská, gulášová a rajská polévka s rajským protlakem. Protlak je jednou ze základních surovin. Rajská polévka je jednou z nejpopulárnějších druhů polévek, které se neobejdou bez základní suroviny rajčatového protlaku. Příprava rajské polévky je podobná přípravě na rajskou omáčku. Všechny tři druhy polévek jsou dobré, jen ty fleky na ubruse se špatně perou. Jako zavářku opět použiji jáhly.
Frankfurtská polévka, Gulášová polévka, Rajčatová polévka z protlaku.
Klasika frankfurtská polévka, jejíž základem jsou brambory, cibule, párky, trocha koření, doplněná rajským protlakem. Obtížnost: snadná příprava
Mnoho polévek přidává do základu máslo, sádlo nebo olej na kterém restuje cibuli, a další suroviny. Pokud na oleji nebo másle nevaříme často, málokdy odhadneme potřebné množství a pokud to přeženeme výsledný pokrm bude značně mastný. Nejvíce se mi osvědčilo sádlo, je cenově nejlevnější, ale především se s ním skvěle vaří.
Další tipy na vaření a recepty na polévky najdete na našem webu. Na stránkách Apetit online najdete další inspiraci a to recept na rajskou polévku.