Recepty z různých koutů naší vlasti
Moje motto je jednoduché: vždy mít z čeho uvařit, i když v kuchyni zdánlivě nic není. Nabízím nápady na polévky, hlavní jídla a rychlé dobroty ke snídani, které zvládnete připravit snadno a rychle.
Jak se říká, polévka je grunt, a kdo nejí polévku je špunt. I z mála surovin, lze vykouzlit výbornou polévku.
Více informacíBez peněz, do hospody nelez, proto si oběd nebo večeři uvaříme doma. Je tolik dobrých jídel, je těžké vybrat nejlepší jídlo ze všech.
Více informacíNe nadarmo se říká, dobrá hospodyňka i pro pírko, přes plot skočí. Různých druhů koláčů a buchet je nepřeberné množství.
Více informacíZ česneku a brambor, lze vykouzlit česnečku. Z cibule je výborná cibulačka. Samotná mrkev dobře poslouží pro mrkvovou polévku. Klasická kombinace kořenové zeleniny (mrkve, petržele a celeru) skvěle poslouží do zeleninového vývaru nebo milionové polévky. Košťál květáku dávám do základu květákové polévky. Ze zbylých kuřecích kostí s trochou masa, lze udělat kuřecí vývar. Polévek je opravdu velký výběr.
Kuřecí vývar
Milionová polévka
Vývar s játrovými knedlíčky
Menu - polévkyPokrmy z kuřecího masa, jako jsou řízky, katův šleh, kuře pečené jako bažant, kuře na paprice. Různé druhy gulášů: bramborový, vepřový, hovězí, houbový, zvěřinový, segedínský. Omáčky jako je rajská, houbová, okurková, svíčková, španělské ptáčky. Ze staročeské kuchyně bych na nejvyšší vrchol umístila valašský kontrabáš, houbového kubu, dobrá je též lepenice, kočičí štajryš, rozmíchánky.
Hovězí guláš
Katův šleh
Valašský kontrabáš
Obědové menuZ různých úprav perníkového těsta lze upéci např. sakrajdu, pumprnikl, miletínské motlitbičky, štramberské uši, klasický perník na plech. S menšími obměnami surovin do těsta nebo náplní, lze upéci podmokelský, flekanec, pajerský, štědrovečerní koláč, volarské šátečky, buchty povidlové a tvarohové. K tomu neodmyslitelně patří povidla švestková, hrušková a jablečná. Vlašské ořechy, mandle, rozinky a mák. Ze sušenek bebe, je výtečná bebečková buchta.
Dvojctihodné koláče
Masopustní koblihy
Svatomartinské podkovy
Menu - pečené dezerty