Co vám nabízím

Recepty

Moje motto je jednoduché: vždy mít z čeho uvařit, i když v kuchyni zdánlivě nic není. Nabízím nápady na polévky, hlavní jídla a rychlé dobroty ke snídani, které zvládnete připravit snadno a rychle.

Polévky

Z česneku a brambor, lze vykouzlit česnečku. Z cibule je výborná cibulačka. Samotná mrkev dobře poslouží pro mrkvovou polévku. Klasická kombinace kořenové zeleniny (mrkve, petržele a celeru) skvěle poslouží do zeleninového vývaru nebo milionové polévky. Košťál květáku dávám do základu květákové polévky. Ze zbylých kuřecích kostí s trochou masa, lze udělat kuřecí vývar. Polévek je opravdu velký výběr.


Kuřecí vývar

Milionová polévka

Vývar s játrovými knedlíčky

Menu - polévky
Uzená polévka
Karlovarské knedlíky

Obědy

Pokrmy z kuřecího masa, jako jsou řízky, katův šleh, kuře pečené jako bažant, kuře na paprice. Různé druhy gulášů: bramborový, vepřový, hovězí, houbový, zvěřinový, segedínský. Omáčky jako je rajská, houbová, okurková, svíčková, španělské ptáčky. Ze staročeské kuchyně bych na nejvyšší vrchol umístila valašský kontrabáš, houbového kubu, dobrá je též lepenice, kočičí štajryš, rozmíchánky.


Hovězí guláš

Katův šleh

Valašský kontrabáš

Obědové menu

Pečení

Z různých úprav perníkového těsta lze upéci např. sakrajdu, pumprnikl, miletínské motlitbičky, štramberské uši, klasický perník na plech. S menšími obměnami surovin do těsta nebo náplní, lze upéci podmokelský, flekanec, pajerský, štědrovečerní koláč, volarské šátečky, buchty povidlové a tvarohové. K tomu neodmyslitelně patří povidla švestková, hrušková a jablečná. Vlašské ořechy, mandle, rozinky a mák. Ze sušenek bebe, je výtečná bebečková buchta.


Dvojctihodné koláče

Masopustní koblihy

Svatomartinské podkovy

Menu - pečené dezerty
Masopustní koblihy
Kontakt

Napište mi

    Co máte radši: snidaněobědsvačinavečeře
    Nejlepší polévka:
    Oblíbené dezerty: